About

“Četudi ne zveni tako, je Blog Barbar teoretski blog. Toda:

Ne podpiramo humanističnega jokanja. Niti ne trdimo, da imamo rešitve za karkoli. Vsi, ki iščete v mišljenju toplo-sladko zatočišče vam naš blog ne bo všeč: noče biti glasniki ničesar specifičnega, ničesar veličastnega. Ne predstavlja novega začetka velike zgodbe. Toda nismo skromni in ponižni. Ne gre nam za mišljenje zaradi mišljenja samega in nismo apolitčni.  

Blog Barbar je vse tisto vmes, kar ti ne-ji ne izključujejo.  Namenjen je teoretskim izpovedim, ki jih odlagamo povsem barbarsko, kot smeti.  Zato ker ne vemo povsem točno kaj bi z njimi: to počnemo zato, ker povsem nerazumsko in pogansko verjamemo v barbarsko moč teorije.” 

________________________________________________________________________________________________________________________________

Če se razpoznate v tovrstni viziji in če ste zainteresirani za sodelovanje ali objavljanje na Blogu Barbar pišite na: kolektivmg@gmail.com

Sprejemamo tekste (recenzije, komentarje, poročila,…), za katere ni nujno da posnemajo formo blogerskih zapiskov, s širšega področja teorije (filozofija, teorija umetnosti, politična teorija,…).

Blog Barbar je posredno med drugim vezan na dejavnost v kleti (kmalu lokalu) Moderne Galerije (Neteorit), kjer organiziramo bralne krožke, predavanja in druge dogodke povezane s teorijo, ki jih bomo na blogu tudi najavljali.

highlander

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s